Waarom is deze stichting in het leven geroepen.

De oprichter van deze stichting Riccardo Arcari ook bekend als Dj cripple x.
Is met dit initiatief begonnen om dat hij heeft geconstateerd dat het uitgaansleven voor mensen met een beperking regelmatig niet zo toegankelijk is als dat eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn.

Echter speelt er nog een rol mee veel mensen met een beperking hebben ook ondersteuning nodig wegens een sociale achterstandontwikkeling, hierdoor zijn zij niet in staat om volledig zelf te kunnen functioneren in de maatschappij.

Om de mensen toch een beetje uit hun sociale isolement te halen is deze stichting begonnen met het organiseren van disco zonder drempels.
Deze disco is volledig gericht op mensen met een beperking en voldoet aan alle eisen die je moet stellen om het voor deze doelgroep ook mogelijk te maken om op een veilige manier uit te kunnen gaan.

Niet alleen mensen met een verstandelijke beperking kunnen deelnemen aan dit evenement maar ook mensen met een lichamelijke beperking zijn van harte welkom.
Vaak zijn mensen met een lichamelijke beperking niet in staat om op een later tijdstip te kunnen reizen, dit in verband met het feit het aangepast vervoer stopt met rijden om 12:00 uur 's nachts.

Hierdoor kun je dus eigenlijk niet meer naar huis toe en ben je overgeleverd aan hulp van derden.

Om de kloof tussen deze twee werelden te verkleinen is dit initiatief van de disco zonder drempels komen te ontstaan.
Er hebben al een aantal edities plaatsgevonden waaronder het eerste evenement in Purmerend en het tweede evenement in de gemeente Edam-Volendam.
Wij hopen in de zeer nabije toekomst de gemeente Hoorn toe te mogen voegen aan dit rijtje.

Wij werken samen met een aantal artiesten die dit evenement extra uniek maken.
Door iedere keer een thema aan het evenement te voegen zijn wij in staat om dit evenement uniek te houden.

Naast deze evenementen organiseert Stichting CrippleX entertainment ook dj seminars voor mensen met een beperking.
Wij zijn met dit initiatief gestart omdat wij geloven dat veel mensen met een beperking beschikken over een natuurtalent als het gaat om muziek.
Wat wij veel merken is dat er behoefte is aan het worden van een dj.

Het unieke aan deze dj seminars is dat wij geloven en uitgaan van de kwaliteit en de mogelijkheden van de persoon zelf hierin proberen wij een passende oplossing te bieden waarin wij dit kunnen realiseren.

Iedereen met een beperking al dan niet verstandelijk al dan niet lichamelijk komt in aanmerking in principe voor een dj seminars.
Ook zullen wij door middel van deze dj seminars proberen gebruik te maken van echte deejays die hun kennis zouden willen overdragen aan deze bijzondere doelgroep binnen de mogelijkheden van de deelnemers.

Vanaf nu is het mogelijk om u aan te melden voor een dj seminars.

De stichting draait volledig op donaties en sponsor worden.

Om dergelijke evenementen te kunnen blijven organiseren zullen wij constant proberen nieuwe mogelijke sponsor horen te benaderen.
Wilt u meer weten kijk dan op onze website.

Groeten, Riccardo Dj cripple x initiatiefnemer van de disco zonder drempels & dj seminars.